ЭхлэлЗөвлөгөөСонжооФотоСанал асуулга Дэлгүүр хэсьеБайгууллагуудБрэндүүд
<b>Цөцгий, мөөгтэй шөл </b><br>
Орц: <br>
-          1 ½ цайны халбага оливийн тос<br>
-          1 1/3 аяга жижиглэн хэрчсэн сонгино (ойролцоогоор нэг дундаж хэмжээтэй сонгино) <br>
-          1 1/3 аяга шоо дөрвөлжин хэрчсэн лууван (ойролцоогоор 3 ш дундаж хэмжээтэй лууван) <br>
-          200-250 гр хэрчсэн мөөг<br>
-          3 хумс сармис<br>
-          4 ½ аяга тахианы бэлэн шөл (махыг нь чанаад өөрсдөө гаргасан ч болно) <br>
-          450 гр тахианы цээж мах (урт нарийхан хэрчих) <br>
-          ½  цайны халбага хатаасан ганга <br>
-          Давс, перц <br>
-          ¼  аяга давслаагүй масло, цөцгийн тос <br>
-          1/3 аяга гурил <br>
-          2 ½ аяга сүү <br>
-          250 гр банш <br>
-          110 гр бууцай <br>
-          1/3 аяга цөцгий<br><b>
Хийх дараалал: </b><br>
Галаа хамгийн их дээр тавьж халаагаад оливийн тосоо хийнэ. Тосоо халмагц нь сонгино, лууван, мөөгөө хийгээд 3 минут хуураад дээр нь нэмээд сармисаа хийгээд 1 минут хуурна. Дараа нь тахианы шөл болон тахианы мах, ганга, давс болон перцээ өөрийн амталгаагаар нэмж хийгээрэй. Ингээд шөлөө буцалмагц нь галаа багасгаад дунд зэрэг дээр нь тавиад махаа болтол буюу 10-15 минут орчим буцалгаарай. Тахианы махаа буцалж байх хооронд хайруулын тавганд масло хийгээд хайлуулаарай. Сайн хайлсных нь дараа гурилаа хийгээд 1 минут орчим хуурна. Бөөгнөрүүлж болохгүй шүү. 1 минут хуурсныхаа дараа дээрээс нь сүүгээ хийгээд давс, перцээр амтлаж, буцалгана.Одоо баншаа хийнэ. Баншаа болоод ирмэгц нь бууцайгаа нэмээд мөн хайруулын тавганд буцалгасан цагаан шөлөө хийгээд л 1 минут орчим буцалгаад л болох нь тэр. Эцэст дээр нь цөцгийгөө хийгээд хутгаарай.
Үзсэн тоо: 34804   |   Сэтгэгдэлүүд (0)   |   Хэвлэх хувилбар   |  
Цөцгий, банштай амтат шөлний жорууд

Цөцгий, мөөгтэй шөл
Орц:
- 1 ½ цайны халбага оливийн тос
- 1 1/3 аяга жижиглэн хэрчсэн сонгино (ойролцоогоор нэг дундаж хэмжээтэй сонгино)
- 1 1/3 аяга шоо дөрвөлжин хэрчсэн лууван (ойролцоогоор 3 ш дундаж хэмжээтэй лууван)
- 200-250 гр хэрчсэн мөөг
- 3 хумс сармис
- 4 ½ аяга тахианы бэлэн шөл (махыг нь чанаад өөрсдөө гаргасан ч болно)
- 450 гр тахианы цээж мах (урт нарийхан хэрчих)
- ½ цайны халбага хатаасан ганга
- Давс, перц
- ¼ аяга давслаагүй масло, цөцгийн тос
- 1/3 аяга гурил
- 2 ½ аяга сүү
- 250 гр банш
- 110 гр бууцай
- 1/3 аяга цөцгий
Хийх дараалал:
Галаа хамгийн их дээр тавьж халаагаад оливийн тосоо хийнэ. Тосоо халмагц нь сонгино, лууван, мөөгөө хийгээд 3 минут хуураад дээр нь нэмээд сармисаа хийгээд 1 минут хуурна. Дараа нь тахианы шөл болон тахианы мах, ганга, давс болон перцээ өөрийн амталгаагаар нэмж хийгээрэй. Ингээд шөлөө буцалмагц нь галаа багасгаад дунд зэрэг дээр нь тавиад махаа болтол буюу 10-15 минут орчим буцалгаарай. Тахианы махаа буцалж байх хооронд хайруулын тавганд масло хийгээд хайлуулаарай. Сайн хайлсных нь дараа гурилаа хийгээд 1 минут орчим хуурна. Бөөгнөрүүлж болохгүй шүү. 1 минут хуурсныхаа дараа дээрээс нь сүүгээ хийгээд давс, перцээр амтлаж, буцалгана.Одоо баншаа хийнэ. Баншаа болоод ирмэгц нь бууцайгаа нэмээд мөн хайруулын тавганд буцалгасан цагаан шөлөө хийгээд л 1 минут орчим буцалгаад л болох нь тэр. Эцэст дээр нь цөцгийгөө хийгээд хутгаарай.

# 3 | Нийт 3 зураг

Сэтгэгдэл бичих

Бусдыгаа хүндэлж эелдэг байгаа танд баярлалаа.

(117)   Хаалтанд байгаа 3 оронтой тоог оруулна уу!

Хамгийн их сэтгэгдэлтэй

Хамгийн их уншигдсан


GOOLINGOO.mn © 2011 он.
Сайтын мэдээллийг ашигласан тохиолдолд нэрийг заавал дурьдана.
Утас: 88001760 И-мэйл: goolingoo@gmail.com